Stadspas

Sporten voor kinderen met weinig geld

Ben jij nog geen 18 jaar en wil jij voetballen, tennissen, basketballen judoën, turnen of een andere leuke sport doen? Meld je dan zelf aan met je Stadspas met groene stip bij de sportvereniging van je keuze. De gemeente betaalt (mee aan) jouw sportabonnement.

Je krijgt een vergoeding om te gaan sporten in deze situaties:

  • je bent ouder dan 2 jaar en  jonger dan 18 jaar
  • je woont in Amsterdam of Weesp
  • je hebt een geldige Stadspas, of:
  • je hebt geen Stadspas, maar je ouders hebben een laag inkomen. Op amsterdam.nl/pakjekans staat meer informatie over wat een laag inkomen is.

Je kunt tijdens het schooljaar niet overstappen naar een andere sport.

De maximale vergoeding per jaar voor je abonnement is  € 300,- De inkomensgrens voor toekenning van de Stadspas is per 1 januari 2023 structureel verhoogd van 120% van het sociaal minimum naar 130%. Dat betekent dat nog veel meer kinderen gebruik kunnen maken van de regeling. Echter er zijn veel mensen die niet weten dat ze recht hebben op de Stadspas. Ziet u ouders/kinderen van wie u denkt dat ze wellicht financieel krap zitten,v ertel ze over de mogelijkheid om een stadspas aan te vragen. De Stadspas aanvragen kan online of schriftelijk (www.amsterdam.nl/kindpakket).

Sportspullen

Je kunt bij veel sportverenigingen sportspullen krijgen. Laat bij jouw sportvereniging je Stadspas scannen. Vraag altijd eerst na welke spullen dit zijn.

Volg een proefles

Tip: vraag of je een proefles mag volgen. Dat is vaak gratis en zo kom je erachter of je de sport echt leuk vindt.

Kies een sportvereniging

Bekijk de overzichtskaart hieronder. Heb je een sportvereniging uitgekozen, ga dan met je Stadspas naar de vereniging. Daar helpen ze je verder.